SIURA:N TULEVAISUUS?

22.3.2022

Neuvottelut nilsiäläisten kanssa eivät johtaneet tulokseen. Tavoitteena oli ottaa seurana hoitaaksemme ainakin yksi ja jopa useampi viikottainen lisäharjoitusvuoro heidän Tarpisen radallaan. Heillä itsellään ei pikkuseurana ole toimitisijapulan vuoksi mahdollisuuksia pitää rataa auki kuin kahtena päivänä viikossa muutaman tunnin ajan. Skeet-ratoja heillä on kaksi ja toisella voi ampua myös compak-ammuntaa ja lisäksi on yksi metsästystrap-rata. Heidän ympäristölupansa päivityspäätös tullee tämän kuun lopussa ja siinä laukausmäärä ilmeisesti nousee merkittävästi. Tuntuu että he eivät oikerin käsittäneet mahdollisuuksiamme lisätä seuransa liikevaihtoa ja liiketulosta. Harmi että kahden ampumaseuran voimia ei pystytty yhdistämään!

28.3.2022 on neuvottelu kuntajohdon kanssa tavoitteena saada Siilinjärven kunta aktiivisesti toimimaan ampumaradan vuokrasopimusasiassa. Muuntunut turvallisuustilanne ja -uhka on kaivoksen ja lannoiteyhtiön oman edun ja  yhteiskunnnallisen vastuun lisäksi merkittävä asia näissä tulevissa keskusteluissa. Kaivoksen päätoimintojen tuhoutuminen vie koko EU:n täysin ulkopuolisista fosforilähteistä riippuvaiseksi jo nyt, jatkossahan varsin pian näin käy joka tapauksessa, ja kiertotalouden merkitys ravinteiden osalta lopultakin todetaan

Lannoitetehdas mm. toimittaa kuntakeskuksen kaukolämmön. Karjalan Lennoston läheisyys asettaa paikallisjoukkojen harjoittelumahdollisuuksille koko valtakuntaa ajatellen ehkä kaikkein merkittävimpiä vaatimuksia. Lisäksi Siilinjärven, Uudenkaupungin ja Kokkolan lannoitetehtaat lienevät ensimmäisiä kohteita mahdollisessa sotilaspoliittisessa erityisoperaatiossa.

Seuramme toiminnan jatkamismahdollisuudet selvinnevät noin kahden viikon kuluessa. Harmi olisi purkaa yksi maakuntamme aktiivisimmista urheiluseuroista.

Seppo Mahlamäki, puheenjohtaja