24.-26.7.2020 SM Automaattitrap

Sunnuntai 26.7.2020

A Trapin SM kilpailuissa ratkaistiin sunnuntaina M, N ja N20 sarjan Suomenmestaruudet sekä joukkusuomenmestaruudet luokissa M ja N.

M sarjan Suomenmestaruudesta käytiin tiukka pudotusammunta Lahden Ampumaseuran Ari Simolan, Ruotsalon Metsästys Yhdistyksen Timo Nissilän ja Orimattilan Seudun Urheiluampujien Juho Mäkelän kesken Kaikki rikkoivat kilpailussa 93 kiekkoa. Ari Simola ratkoi itsensä Suomemestariksi rikkomalla pudotusammunnassa 5 kiekkoa, Timo Nissilä jäi hopealle 4 kiekolla ja Juho Mäkelä pronssille 3 kiekolla.

N sarjan Suomenmestaruuden voitti kelpotuloksella 91 Sibbo Skytte Gillen Mopsi Veromaa, Hopeaa ampui Mäntsälän Kennel ja Metsästyseuran Ulla Vartiainen tuloksella 84 ja pronssia Orimattilan Seudun Urheiluampujien Satu Pylkkänen tuloksella 80.

N20 Sarjassa ammuttiin uusi SE tulos kun Lahden Ampumaseuran Silja Nieminen rikkoi 84 kiekkoa, hopealle sijoittui niinikään Lahden Ampumaseuran Sara Nummela tuloksella 82 ja pronssille Orimattilan Seudun Urheiluampujien Tuuli Lahtinen tulos 64.

Joukkuekilpailussa M sarjan kultaa ampui Lahden ampumaseuran "kakkos"joukkue Risto Rämö, Ari Simola, Matti Nummela uudella SE tuloksella 265 jättäen Lahden ampumaseuran toisen joukkueen Tomi Hämäläinen, Pasi Tanhuanpää, Tuomas Miromäki hopealle tuloksella 260. Sensaatiomaisesti pronssimitalit jäivät järjestävän seuran Siilinjärven Urheiluampujien joukkueelle Juhani Rissanen, Juho Montonen, Petri Pietikäinen tulos 256.

N sarjan joukkue Suomenmestaruuden voitti Lahden ampumaseuran joukkue Anu Salomaa, Sara Nummela, Silja Nieminen niinikään uudella SE tuloksella 231, voittaen hopeaa ampuneen Orimattilan Seudun Urheiluampujien joukkueen Marja Maunula, Satu Pylkkänen, Tuuli Lahtinen kymmenellä kiekolla OSU:laisten jtuloksen ollessa 221.

Lauantai 25.7.2020

Lauantaina Raasiossa ratkottiin Suomenmestaruudet luokissa Y50, Y60, N50, Y15, Y17 ja M20 sekä M20 ja Y50 luokkien joukkuekilpailuissa.

M20 sarjan Suomenmestari 2020 on uudella SE tuloksella 90 Orimattilan Seudun Urheiluampujien Juho Mäkelä. Hopeaa ampui Siilinjärven Urheiluampujien Juho Montonen tuloksella 88 ja pronssia Kaustisten Pohjan-Veikkojen Kim Vapola tuloksella 84.

Y15 luokassa rikottiin myös SE tulos kun Suomenmestaruuden ampui Orimattilan Seudun Urheiluampujien Elias Ruusunen tuloksella 73 voittaen toiseksi tulleen niinikään Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavan veljensä Samuel Ruususen tulos 69. Pronssia ampui Ruotsalon Metsästys Yhdistyksen Joonas Boren.

Y17 Sarjan Suomenmestariksi ampui Lahden Ampumaseuran Silja Nieminen tuloksella 79.

Y50 sarjassa kultaa ampui Sibbo Skytte Gillen Jukka Takala tuloksella 90. Toisesta sijasta käytiin pudotusammunta, jonka voiton vei Ruotsalon Metsästys Yhdistyksen Timo Nissilä jättäen kilpailuissa Lahden Ampumaseuran Pasi Tanhuanpään pronssille, molempien kilpailu tulos oli 89.

Y60 sarjassa voittaja, Porin Haulikko Clubin Jari Rämö rikkoi niin ikään 90 kiekkoa ja hopeasta käytiin pudotusammunta, jossa voiton ja hopeamitalin vei Lahden Ampumaseuran Risto Rämö tuloksella 89/6 ja pronssia Ruotsalon Metsästys Yhdistyksen Ari Heikkiniemi tulos 89/5.

Joukkuekilpailuissa M20 sarjan Suomenmestari 2020 on Orimattilan Seudun Urheiluampujien joukkue Samuel Ruusunen, Elias Ruusunen, Juho Mäkelä uudella SE tuloksella 232.

Y50 Sarjan kultamitalijoukkue SE tuloksella oli Lahden Anmpumaseuran joukkue Ari SImola, Risto Rämö, Matti Nummela.

Perjantai 24.7.2020

A-trap:in SM kilpailut käynnistyivät Raasion ampumaradalla perjantaina Y70, Y75, Y80 ja LV sarjojen kilpailuilla. Kilpailuissa ammuttiin kaikkiaan viisi uutta SE tulosta.

LV 1 sarjassa kultaa voitti tiukan ratkonnan kautta K-Sha:n Jouni Hyypiä SE tuloksella 82 / 3 voittaen pudotusammunnassa saman seuran Juha Rantakaulion. LV2 luokassa voiton vei ja samalla uuden SE tuloksen ampui Kaustisten Pohjan-Veikkojen Juha Myllymäki.

Y70 sarjan voitti Lohjan Ampujien Raimo Jokiniemi tuloksella 86, hopeaa ampui Siilinjärven Urheiluampujien Erkki Hara tuloksella 82 ja pronssia pudotusammunnan jälkeen Viitasaaren Ampujien Reijo Argillander tuloksella 77 / 1.

Ensimmäistä kertaa SM kilpailuissa ammuttiin Suomen mestaruudesta myös luokissa Y75 ja Y80. Y75 luokan mestaruuden voitti Viitasaaren Ampujien Aimo Varis SE tuloksella 84. Y80 luokan Suomenmestaruuden voitti ESF:n Martti Teini niinikään SE tuloksella 69.

Y70 luokassa kilpailtiin myös ensimmäistä kertaa joukkuekilpailu, jossa kultaa voitti Raseborgs Skyttaren joukkue Guy Finnberg, Rolf Hellgren, Jarl Österman SE tuloksella 220.

Y70 Joukkuekilpailu
LV 2 sarjan kärkikaksikko Pentti Kumpulainen ja Juha Myllymäki
Y80 voittaja Martti Teini
Y70
Y75
Y17
M20 Joukkuekilpailu
Y50 Joukkuekilpailu
N20 sarjan mitalistit
Naisten mitalistit
Naisten joukkuekilpailu
SAL:n Liittohallituksen jäsen Marja Maunula avasi palkintojen jaon.
Miesten sarjan mitalistit
M sarjan joukkueet